Ons Aanbod

Ons Aanbod

De leergang Spiritualiteit en Leiderschap is gebaseerd op inhoud en opzet van de cursus ‘Führen und geführt werden’ zoals die in de Abdij van Munsterschwarzach door Anselm Grün en Friedrich Assländer ontwikkeld is. Het is een bewerking en aanpassing voor Nederland. Deze leergang heeft een drieledig fundament: de persoonlijke identiteit en spiritualiteit van de leidinggevende; inspiratiebronnen en voorbeelden uit heden en verleden zoals bijv. de Regel van Benedictus; en de eigen functie en de eigen organisatie in de huidige maatschappelijk context.
De hoofdthema’s van drie blokken, waaruit de leergang is opgebouwd, zijn: leiding geven aan mijzelf, in verbinding zijn met de ander en authenticiteit in verbinding met het grote geheel.

De eerstvolgende mogelijkheid om deel te nemen is in maart 2017 in Abdij Koningshoeven. De data van deze leergang zijn:  20-22 juni en 5-7 september 2017 en 14-16 november 2-17.

Lees alle informatie in de Folder Spiritualiteit en leiderschap

Seminar  Spiritualiteit en Leiderschap


Wat is benedictsleiderschap in de praktijk en hoe geven de monniken in het Trappistenklooster dit vorm? In een tweedaagse seminar hoor je een tweetal inleidingen over benedictijnse spiritualiteit en leiderschap, en doe je vervolgens een aantal geestelijke oefeningen.
Het seminar vindt plaats in de Abdij van Koningshoeven, waar wordt aangesloten bij de gebedsmomenten en de maaltijden van de Trappisten.Dit seminar geldt als voorbereiding voor de leergang spiritueel leiderschap maar kan ook zelfstandig gevolgd worden.

Volg en like ons:
Facebook
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Facebook
LinkedIn